Terug naar de start pagina ..

 


Moeiteloos registreren
PC-loggers mobiel via het
(GSM-)telefoonnet

Communicatie via een vaste telefoonverbinding

Ìn die gevallen dat de registratie niet in de buurt van uw werkplek geschiedt, zou het makkelijk kunnen zijn de gegevens te offloaden vanuit uw eigen kantoor.

Dit is mogelijk gemaakt door gebruik te maken van een modemverbinding. De meest gebruikte toepassing is een normale computer/modem naar AAC-2/modem verbinding via het vaste telefoonnet. Baudrates tot 19200 zijn hierbij mogelijk.

Met deze configuratie is het mogelijk om de AAC-2 via de software in te stellen zodat op een vast tijdstip nieuwe gegevens opgehaald worden. Bijvoorbeeld elke morgen om 7:00 uur.


Communicatie via het GSM net

Op plaatsen waar geen vaste telefoonlijn beschikbaar is zou een mobiele oplossing uitkomst kunnen bieden.
Voor deze toepassing is een inmiddels beproefde configuratie beschikbaar:

GSM SIEMENS M20

Zoals u weet wordt het GSM net over (bijna) de hele wereld gebruikt. GSM data overdracht geschiedt op 9600 baud. De verwachting is dat dit in de toekomst, het GSM net wordt constant verbeterd, nog sneller kan.
De M20 is een GSM telefoon uitsluitend geschikt voor data verkeer. Daarom is hij niet uitgerust met knoppen of een display. Bijkomend voordeel is dat hij hierdoor minder diefstalgevoelig is.

Technische specificaties:
Ingangsspanning: 10-30V
Stroomverbruik bij nominale spanning (13,2V):
Standby:70-150mA
Zend mode: 220-500mA
Baud rate: 2400 - 9600 baud Asynk. MNP10 RLP-protocol

 

Wij maken gebruik van de Siemens M20 module die is uitgerust met een onboard modem interface die gebruik maakt van een fout correctie protocol. Dit maakt de gegevensoverdracht veel stabieler en minder gevoelig voor een slechte lijnverbinding. Het nadeel van GSM is dat de signaalsterkte getest moet worden om een zekere verbinding tot stand te brengen.


INTAB Benelux
Simon Homburgstraat 9
5431 NN Cuijk
tel: 0485-31.57.34
fax: 0485-31.57.40
Klik voor een e-mail